onsdag 30 september 2009

Framvagn borta och oväntat besök



Efter att mer eller mindre slitit sönder oss så har vi nu avlägsnat den felande framvagnen, med hjälp av Hakon traktorn hissade vi upp dutten för att plocka bort den felande framvagnen.


Under kvällens arbete fick vi hjälp o sällskap av en Bengt som inspekterade "vraket" samt hjälpte till att röja upp i garaget så vår kära traktor kunde få plats in i värmen.

Efter att ha rensat rent så var planen på att baxa in traktorn in i garaget så att vi äntligen kunde få sätta igång med arbetet på riktigt. det gick inte hela vägen riktigt men på god väg.

När Jag (Pappa) och Oliver sliter o drar för att få A-traktorn i vinkel för att backa in taktorn med annan traktor hörs ett härligt muller på gatan och en "Dutte" kommer glidande en med motor, framvagn o hopskruvad.. Traktorn parkerarupp vid tomten och ur kliver två bestämda gossar.

Efter en stunds snack så inspekteras så Olivers traktor och det konstateras att det är inte mycket jobb, men att eftersom vi har 3 år på oss att få ordning på maskinen så ska det göras en seriös renoering och all rost ska bort och all metall ska behandlas.

Efter inspektion samtalas det vitt o brett om traktorer, upplevelser och minnen.. Oliver som är drygt minderårig lyssnar o lär...

I morgon torsdag blir det ingen skruva med traktorn då det är LAN cikel i Kulturkanalen i Östernärkes namn.

måndag 28 september 2009

Vad är det som får en snart 12 årig datanörd att vilja skaffa traktor?

Nja mycket både att man snart är 12 o för att far hans har ett genuint fordonsintresse, men att vara datanöd o sitta o LAN jämt utesluter ju inte att man kosta på sig en treårig traktorrenovering.

Hoppas många Data och fordonsnördar kommer följa bloggen som i sämsta fall kommer pågå i tre år framåt...

Såhär startade traktorköpet:

Efter en annons på blocket


Drog Andreas (pappa) iväg ett mail o ett sms o dagen därpå stod vi så på ladugårdsbacken mellan Örebro och Stora Mellösa, mycket trevligt folk att träffa & göra affär med. Efter en snabb sväng in till Statoil på Almbyplan i Örebro och möte med en mycket hjälpsam o trevlig tjej så hängde så en kärra bakpå bilen... Redo för att hämta "dutten"!

Efter en massa arbete var så dutten på kärran och färden hem startade, hemma på ladugårdsbacken skulle den så av, med hjälp av fru och den 12åriga fordonsägaren så kom den halvägs av kärran när framvagnen tog sig ett beslut att inte vilja vara med mer och släpper från ramen.

Vi jobbade med ett leende på läpparna ca en timme innan åket var av och leverans av kärran kunde göras. Väl hemma igen kontrolleras "skadorna" inte så farligt bara spännbanden som höpp framvagnen på plats hade pajat. Vi koncentrerar oss på att inventera vad finns med o vad fattas, det mesta till en komplett Dutte är med så sortering pågår om vad somgår till tippen o vad som ska behållas o renoveras.

Vi har tre år på oss att få denna rostskadade körförbjudna skapelse ut på vägen igen, följ vår blogg och gör ett besök när vi håller på med "eländet".
En onödigt glad Oliver vet inte hur mycket jobb det det ligger framför hans fötter... Men om tre år så är traktorn Östernärkes snyggaste maskin! Det första som hände när vi tog traktorn av kärran var att framvagnen lossnade... Party on!