lördag 20 november 2010

Fruktlöst försök




För att undvika att köra sönder tomten men traktor där "vår" framvagn med tillhörande bil stå ägnades flera timmar till att få ut den aktuella bilen närmare vägen så körde vi upp en mindre 4 hjuldriven traktor till platsen.


Alla 4 hjul snurrare på bra men en volvo rörde sig inte en meter för det inte.

Under söndagen ska vi tillbax och klipper lite grenar så större traktor kommer in på ägorna och kan hämta "skönheten"!

söndag 14 november 2010

Bildspecial Volvons hem.






Under söndagen gjordes så ett besök på ägorna där den så efterlängtade Volvo 142:an bor.

Eftersom viss förkärlek till området ligger passades det på att göra en rundtur på ägorna.

Även om ytterdörren till fastigheten är sönderbruten sen tidigare gav vi oss inte in huset då det inte OK. Men efter att ha kollat in i fönster så syntes det att viss aktivitet har förekommit där inne under årens lopp.

Vi koncentrerade oss på att titta närmare på tidigare nämnd volvo, och passade på att kasta ett öga på en äldre japansk bil som har gjort sitt.

lördag 13 november 2010

Gamal volvo hem

Lite osäkerhet rådde med killen som ska med traktor o vagn ta ner volvon till Odensbacken, killen som ska hjälpa till var lite rädd för att "bara åka o hämta" och riskera att få polis på sig för bilstöld.

Men nu är alla frågetecken uträttade och bara hoppas på att bonden får tid över att hjälpa till så snabbt som möjligt, så arbetet med traktorn kan komma igång.

Vi är otroligt tacksamma över att ha kommit över den gamla bilen som ska få bli donator och leva många årtionden till.

Vi gräver lite i fickorna med o kollar om man skulle kunna investera i fastigheten med men, det beror ju på var det kan landa och hur mycket jobb som ligger. Men så synd att det bara står och förfaller.

fredag 12 november 2010

Upp o kolla på Volvon...

Under lördagen ska vi häva oss iväg och kasta ett närmare öga på den gamla 142:an vi har fått till vår ägo.

Hur bogserar man en bil utan ratt? Ska man ta den med traktor o gafflar? den ska typ fraktas en mil på allmän väg.. kan man ratta den med spärrskaft? Hur igenvuxen är tomten den står på? Kan man gå in med traktor utan att köra sönder massor? Måste man skaffa sig en kärra eller dolly för att dra hem juvelen?

Ja frågorna är många och ska besvaras i morgon, och med det kommer nytt inlägg och en bunt med bilder o ev lite film..

En sak är säker! Här är det peppat som aldrig förr att komma igång och få fason på Dutten!

torsdag 11 november 2010

Nu är det grejer på G!


Efter en stunds stillastående har vi trillat över en framvagn:).

Vi var på lite utflykt i helgen som var och sprang på en gammal Volvo 142 ståendes o ropa på oss! Bilen i fråga har sett bättre dagar! Eftersom vi inte hittade ägaren så sattes detektivarbetet igång, vi sände ett brev till ägaren i dag hörde av sig och tyckte mycket väl att framvagnen från hans gamla fars bil skulle få en en ny chans i livet.

Så nu ska arbetet med att baxa ut bilen ur den övervuxna fastigheten och sen få den ner till Odensbacken på ett hyggligt säkert sätt. Som tur är har bilen blivit plundrad under åren och väger nu inte längre så mycket.

Tanken slog mig när vi vandrade runt på tomten där bilen står att det är synd att ett charmigt torp och mysig tomt bara står och förfaller, så man hoppas att ägaren hittar ny ägare som vill lägga ner lite tid o kraft. Synd att man inte har massa pengar köpa alla gamla hus som står och förfaller.

Men man får väl koncentrera sig med att börja med att få hem en 36 år gammal volvo...