onsdag 30 september 2009

Framvagn borta och oväntat besök



Efter att mer eller mindre slitit sönder oss så har vi nu avlägsnat den felande framvagnen, med hjälp av Hakon traktorn hissade vi upp dutten för att plocka bort den felande framvagnen.


Under kvällens arbete fick vi hjälp o sällskap av en Bengt som inspekterade "vraket" samt hjälpte till att röja upp i garaget så vår kära traktor kunde få plats in i värmen.

Efter att ha rensat rent så var planen på att baxa in traktorn in i garaget så att vi äntligen kunde få sätta igång med arbetet på riktigt. det gick inte hela vägen riktigt men på god väg.

När Jag (Pappa) och Oliver sliter o drar för att få A-traktorn i vinkel för att backa in taktorn med annan traktor hörs ett härligt muller på gatan och en "Dutte" kommer glidande en med motor, framvagn o hopskruvad.. Traktorn parkerarupp vid tomten och ur kliver två bestämda gossar.

Efter en stunds snack så inspekteras så Olivers traktor och det konstateras att det är inte mycket jobb, men att eftersom vi har 3 år på oss att få ordning på maskinen så ska det göras en seriös renoering och all rost ska bort och all metall ska behandlas.

Efter inspektion samtalas det vitt o brett om traktorer, upplevelser och minnen.. Oliver som är drygt minderårig lyssnar o lär...

I morgon torsdag blir det ingen skruva med traktorn då det är LAN cikel i Kulturkanalen i Östernärkes namn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar